flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ООАС вдосконалили професійні навички

30 березня 2017, 18:34
 
11 листопада 2016, 11:52

ООАС сприяє правовій освіті молоді

 

Сьогодні в Одесі пройшов семінар для суддів окружних адміністративних та місцевих загальних судів на тему: “Проблемні питання в адміністративному судочинстві при підготовці справи до судового розгляду та виконання судових рішень”.

У навчанні беруть участь: голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук, судді Олег Білостоцький, Оксана Вовченко, Олена Соколенко, Любов Токмілова, Людмила Юхтенко та Маргарита Цховребова.

В межах навчання заступник голови Одеського окружного адміністративного суду Елла Катаєва висвітлила проблемні питання в адміністративному судочинстві до відкриття провадження у справі та на стадії підготовки справи до судового розгляду в суді першої інстанції.

Про погляди науковців та адвокатів щодо шляхів вирішення проблемних питань процесуального законодавства в адміністративному процесі розповів адвокат, доцент кафедри адміністративного та фінансового права Львівського національного університету ім. Івана Франка, кандидат наук з державного управління Володимир Решота.

Також суддів зацікавила тема, яку детально окреслила суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Лариса Зуєва. У своєму виступі вона поділилася з колегами знаннями щодо стадії апеляційного перегляду рішень у адміністративному процесі – особливостей, існуючі проблем та шляхами їх вирішення.

Навчальний день був насичений практичними вправами, груповими розробками, інтерактивними та рольовими іграми.

Під час змістовних та корисних, з огляду на практичне застосування, виступів лекторів, у ході вирішення практичних завдань, професійних дискусій, обговорень кожен учасник мав можливість висловити свою думку, обмінятись досвідом, порадами, обміркувати шляхи вирішення нагальних питань.

По закінченню семінару відбулось анкетне опитування слухачів та вручення сертифікатів про успішну участь у підготовці.