flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ООАС - експерт дорадчої групи «Нового правосуддя»

24 квітня 2017, 15:04
 
11 листопада 2016, 11:52

ООАС сприяє правовій освіті молоді

 

21 квітня 2017 року в Києві відбулось перше засідання постійно діючої дорадчої групи партнерів Програми USAID «Нове правосуддя».

Від Одеського окружного адміністративного суду участь у заході взяв суддя-спікер Ігор Завальнюк.

До участі у заході було запрошено членів Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Громадської ради доброчесності, голів та керівників апарату судів, що є активними учасниками заходів Програми «Нове правосуддя», суддів, а також представників Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, донорської спільноти та громадських організацій.

Дорадча група створена на постійній основі з метою розробки та затвердження якісних показників моніторингу та оцінювання, що базуватимуться на міжнародних інструментах оцінювання судових систем. Крім того, створена група повинна оцінювати показники суддівської незалежності та підзвітності, що рекомендовані Європейською мережею рад з питань правосуддя.

На основі вищезазначених показників, дорадчий орган разом з експертами Програми буде розробляти рекомендації щодо підвищення ефективності виконання завдань Програми, а саме: зміцнення незалежності, підвищення прозорості судової влади та розширення доступу до правосуддя.