flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер ООАС переймає досвід колег у США

13 червня 2017, 09:26

   На цьому тижні суддя-спікер Одеського окружного адміністративного суду Ігор Завальнюк бере участь в навчальній поїздці «Альтернативне вирішення спорів (АВС) та суди в США» містами Сполучених Штатів Америки.

   В межах візиту суддя разом з групою українських правників ознайомиться з судовою системою США, з юрисдикцією федеральної системи  та системи штатів. Також під час відрядження планується обговорити діяльність  Федерального суддівського центру та його роль в судовій системі країни.

  

    Крім того, представники української правової спільноти відвідають Громадський центр медіації району Краун Хайтс, з метою ознайомлення з інноваційними методами сприяння єдності громади. 

   В межах візиту українська делегація дізнається про організацію та функціонування Багатопрофільного відділу з альтернативного вирішення спорів та впровадженими у судовий процес програм медіації.

   По завершенню навчальної поїздки українські правники візьмуть учать у роботі малих груп з вироблення  рекомендацій щодо подальшої роботи  у сфері медіації та розглянуть шляхи застосування досвіду США для створення громадських центрів в Україні.

   Захід здійснюється в рамках програми реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» Проекту Агентства США з  міжнародного розвитку (USAID).