flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл з представниками канадського проекту «Освіта суддів – для економічного розвитку»

27 червня 2013, 17:30

       27 червня 2013 року Одеський окружний адміністративний суд відвідала делегація з Національного інституту суддів Канади , яка перебуває в Україні в рамках канадського проекту «Освіта суддів – для економічного розвитку». Метою зустрічі стало проведення круглого столу для підбиття підсумків методологічного семінару щодо розробки навчального курсу з розгляду земельних справ у адміністративних судах.

З вітальним словом виступив Голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук, який підкреслив цінність українсько-канадського співробітництва для вдосконалення діяльності адміністративних судів.

Під час круглого столу були розглянуті актуальні питання, що стосуються професійної підготовки суддів на основі практичних вмінь і досвіду, переваги та недоліки земельного законодавства України,  принципи розробки курсів щодо розвитку суддівських навичок та інші. 

Учасники заходу погодилися з необхідністю та важливістю реалізації ініціатив, запропонованих іноземними суддями та обміну знаннями з українськими колегами.  Директор із юридичних та освітніх питань групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади Дональд Чіассон зазначив, що головною цінністю навчальних програм є орієнтація на практичну роботу суддів. «Ми дуже конкретно і вузько визначаємо завдання проекту, наприклад: що має вміти суддя, які питання вирішувати; тобто шукаємо відповіді на питання, які мають прикладну цінність для судді в процесі вирішення спору».

 Особливості проведення навчальних семінарів для суддів окреслив проректор по забезпеченню організаційної діяльності Національної школи суддів України Володимир Мазурок. Головною специфікою таких заходів, за його словами є цільова аудиторія, а саме дорослі. Для професійних суддів організовуються практичні заняття з використанням відео-матеріалів судових засідань, проведенням дебатів та теоретичних виступів.

Крім того судді Одеського окружного адміністративного суду є викладачами Національної школи суддів України, тому поділилися своїм методичним досвідом.

Іноземні колеги високо оцінили роботу суду, його матеріально-технічну базу, висловили свою подяку голові Олегу Глуханчуку, який самовіддано та наполегливо працює в напрямку заохочення міжнародного співробітництва, підтримує діяльність із запровадження  інноваційних програм для вдосконалення організаційної діяльності суду.

Обидві сторони виразили готовність до подальшої плідної співпраці.