flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський окружний адміністративний суд взяв участь у флеш-мобі «Я МАЮ ПРАВО!»

26 жовтня 2017, 16:12

   25 жовтня біля Одеського окружного адміністративного суду усі громадяни мали можливість ознайомитись із загальнонаціональним правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО!», який презентували працівники Головного територіального управління юстиції в Одеській області.

   Проект спрямований на підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті. Під час презентації одесити мали змогу ознайомитись із ключовими положеннями захисту права власності на майно, оформлення субсидій, боротьби із корупцією в навчальних закладах, укладення договору оренди земельної ділянки, вирішення спорів тощо.

   Слід зазначити, що завданням саме адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ.

   Поширення знань та освітня місія проекту «Я МАЮ ПРАВО!» спрямована на залучення громадян до правової активності та правосвідомої поведінки. Освіченість українців стосовно своїх прав і вміння їх захистити є найкращим способом протистояти сваволі нечесних чиновників та органів правопорядку.