flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський окружний адміністративний суд увійшов у п’ятірку кращих судів за рейтингом відкритості судів першої інстанції

30 березня 2018, 09:03

   29 березня 2018 року у місті Києві відбулася презентація рейтингу відкритості судів першої інстанції в рамках проекту «Оцінка та підвищення рівня інформаційної відкритості офіційних веб-сайтів України», який реалізовано за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя». 
   Серед 90 судів Одеський окружний адміністративний суд посів 5 місце у рейтингу! Такий результат ще раз доводить, що Одеський окружний адміністративний суд постійно вдосконалюється та дбає про своїх відвідувачів, покращуючи інформаційне наповнення веб-сайту суду задля максимальної відкритості та спрощення доступу до публічної інформації. 
   Нагадаємо, що протягом жовтня-грудня 2017 року експертами ГО «Платформа прав людини» було проведено аналіз стану оприлюднення публічної інформації на веб-сторінках 90судів: 25-ти місцевих господарських судів, 25-ти місцевих адміністративних (окружних) судів та 40 місцевих загальних судів, а саме районних судів міст Києва, Харкова, Львова, Дніпра та Запоріжжя. Експерти перевірили відповідність змісту офіційних веб-сайтів положенням нормативно-правових актів, які регулюють питання доступу до інформації про їх діяльність, та дотримання технічних, технологічних, програмних і лінгвістичних вимог до офіційних сайтів державних органів.