flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Конституційного Суду України завітав до Одеського окружного адміністративного суду

07 травня 2018, 17:34

   Сьогодні в межах візиту Голови Конституційного Суду України до Одеси відбулась робоча зустріч з суддями міста. У заході,  ініційованому головою Одеського окружного адміністративного суду Олегом Глуханчуком, взяли участь близько сорока суддів судів різних інстанцій та юрисдикцій.

   Під час зустрічі Станіслав Шевчук детально розповів про роботу Конституційного Суду України та, зокрема, про свою діяльність як очільника органу, поділився планами на майбутнє, а також відповів на низку  запитань суддів. Окрему увагу гість приділив досвіду функціонування органів конституційної юрисдикції іноземних країн.

   Здебільшого володарів мантій цікавили ухвалені рішення та подальші перспективи роботи Конституційного Суду України, в тому числі щодо взаємодії з судами загальної юрисдикції, налагодження комунікації зі ЗМІ та громадськістю.

   Зазначимо, що Станіслав Шевчук - доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної Академії правових наук України, Суддя ad hoc Європейського Суду з прав людини від України впродовж 2009-2012рр., 21 лютого 2018 року обраний Головою Конституційного Суду України