flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському окружному адміністративному суді чергове сучасне нововведення

22 червня 2018, 11:17

         Одеський окружний адміністративний суд завжди знаходиться на передових позиціях в питаннях оснащення свого приміщення в кращих традиціях західних будинків правосуддя.

            Голова суду Олег Глуханчук запозичує досвід зарубіжних колег і постійно удосконалює умови для суддів і відвідувачів ООАС. У будівлі суду кожен суддя має свою залу засідань, що дуже зручно і для самих служителів Феміди і для відвідувачів, а всі кабінети суддів розмежовані з залами засідань, що виключає можливість тиску і втручання в судовий процес.

         Також наразі в суді ведеться активна підготовка до відкриття кімнати для адвокатів, яка буде обладнана робочими місцями, де юристи зможуть підготуватися до засідання і ознайомитися з документами в більш спокійній обстановці. Крім того, оскільки  в Одеському окружному адмінсуді регулярно проводяться різні семінари, форуми та зустрічі за участю ЗМІ та громадськості, для комфортабельного проведення таких заходів в будівлі обладнають спеціальну залу. Її оснастять екраном для проведення відео трансляцій, що дозволить забезпечувати зв'язок з колегами, що знаходяться в будь-якій частині світу.

        Черговою інновацією, яку втілив у життя в своєму суді Олег Глуханчук, стали скляні огороджувальні конструкції, встановлені в центральному холі суду. Справа в тому, що відповідно до законодавства України, при вході до будь-якого будинку правосуддя повинні стояти огорожі або перегородки, які будуть забезпечувати порядок і захищати співробітників і відвідувачів від можливих інцидентів.

 

        - Закон зобов'язує всі суди встановлювати огорожі, для зручності та безпеки наших відвідувачів і співробітників. Олег Глуханчук запозичив ідею скляного огородження у європейських колег. Воно не кидається в очі, виглядає стильно і органічно, а найголовніше - не створює у відвідувачів відчуття, що суд намагається відгородитися від них високою закритою стіною, - пояснила в.о. керівника апарату суду Надія Бойко.

        Навпаки, така конструкція створює відчуття відкритості простору і прозорості того, що відбувається в стінах нашої будівлі, одночасно виконуючи захисну функцію.

          Джерело інформації