flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд не визнав недійсними вибори в Цебриково

06 червня 2018, 17:16

Одеський окружний адміністративний суд відмовив у визнанні недійсними повторних виборів депутатів Цебриківської селищної ради і його голови.
До суду, під керівництвом Олега Глуханчука, направили чотири позови, в яких вимагали визнати вибори недійсними, через, на думку позивачів, бездіяльність територіальної виборчої селищної комісії під час виборів. Позивачі аргументували свої вимоги тим, що їх, як виборців, позбавили права голосувати. Також суд просили визнати протиправним саме рішення про призначення повторних виборів.

під час розгляду справи судом було встановлено, що вранці в день голосування у Великомихайлівське відділення поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування виборчої дільниці в смт. Цебрикове. Правоохоронці з вибухотехніками перевіряли будівлю, через що процес виборів був припинений.


Дослідивши всі обставини справи, суд дійшов висновку про відсутність бездіяльності виборчої комісії. Крім того, суд зазначив, що після 12:00 дня всі дільничні виборчі комісії продовжили свою роботу.
У підсумку, суд не задовольнив позови.