flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники ООАС презентували нову систему оцінювання якості роботи судів

21 червня 2018, 17:29

20 червня у місті Києві відбулася презентація результатів грантової програми "Пілотне запровадження моделі оцінювання "Контрольний перелік". Ініціатива була  реалізована громадською організацією "Інститут судового менедженту" за підтримки Проекту USAID "Нове правосуддя" за участі судів чотирьох пілотних регіонів: Одеської, Хмельницької, Львівської областей та міста Київ. Участь у заході взяла в.о. керівника апарату Одеського окружного адміністративного суду, член правління ГО "Інститут судового менеджменту" та регіональний координатор проекту в Одеській області Надія Бойко, а також головний спеціаліст суду Яніна Грабова.

«Контрольний перелік з підвищення якості правосуддя та роботи судів» був розроблений Європейською комісією з ефективності правосуддя (CEPEJ) та покликаний сприяти правовим системам отримувати та аналізувати необхідну інформацію, що стосується якості правосуддя та роботи судів. Цей інструмент допомагає ефективно оцінити якість роботи як на рівні суду, так і на рівні регіону чи судової системи загалом.

ГО «Інститут судового менеджменту» адаптувала цю європейську модель до реалій української судової системи та вперше в Україні та Європі провела в березні пілотне дослідження з використанням «Контрольного переліку» на двох рівнях – суду та регіону, в трьох областях та Києві. Детальніше про результати пілотного проекту, а також висновки та пропозиції щодо покращення якості функціонування судової системи України – у звіті за посиланням.