flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський окружний адміністративний суд відчинив свої двері для старшокласників

25 вересня 2013, 16:30

Сьогодні учні 10-го класу Одеської загальноосвітньої школи № 38 I-III ступенів  познайомилися з роботою ООАС. В ході екскурсії, яку провели помічник керівника апарату Олена Асауляк та прес-секретар суду Надія Бойко, хлопці та дівчата дізналися багато корисної інформації про роботу установи.

  

 

Для початку юним гостям було продемонстровано порядок пропуску до приміщення через контрольний пункт та проведено короткий інструктаж про правила поведінки у суді. Далі учасники зустрічі ознайомилися зі стендами, роботою інформаційного центру та завітали до канцелярії суду, де побачили процес прийому та реєстрації позовних заяв. Також учні пройшлися коридорами «будинку правосуддя», побували у архіві та залах судових засідань.

 

 

Кульмінацією Дня відкритих дверей стала надана учням можливість побувати у реальному судовому засіданні, яке провів Голова ООАС Олег Васильович Глуханчук. Школярі наочно побачили процес судового розгляду спору, що викликало у них  неабияку зацікавленість та захоплення.  

В ході ознайомлення з роботою суду, присутні також дізналися і про правила поведінки, яких неухильно потрібно дотримуватися, перебуваючи в судовому засіданні. Перед початком судового засідання їм розповіли про права та обов’язки учасників процесу, функції секретаря судового засідання і судового розпорядника.

 

Після судового слухання школярі перемістилися до конференц-зали суду, де відбулася зустріч з керівником апарату Одеського окружного адміністративного суду Пасічник Ольгою Юріївною. Під час зустрічі Ольга Юріївна провела оглядову лекцію з презентацією, в якій розповіла про організаційну структуру суду, порядок подачі позовів, вимоги до позовної заяви, строки розгляду адміністративних справ тощо.

Крім того, учні переглянули відеофільм про історію створення ООАС.

Для того, щоб закріпити отриману інформацію для молодих людей була проведена цікава вікторина на виявлення отриманих в ході візиту до суду знань. Переможців вікторини нагородили сувенірами з логотипом суду.

Загалом День відкритих дверей відбувся в позитивній атмосфері та, як свідчать результати анкетування школярів, сподобався всім учасникам. Особливе враження справили організація роботи суду, дружній та привітний колектив, сучасний вигляд приміщень. Майже всі діти хотіли б в майбутньому працювати в Одеському окружному адміністративному суді та побажали: «процвітання, благополуччя, швидкого закінчення ремонту першого поверху і подальшої успішної роботи»!