flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ООАС проводитимуться засідання у режимі відеоконференції

28 серпня 2013, 12:54

З 28 серпня 2013 року в Одеському окружному адміністративному суді стало можливим проведення судових засідань в режимі відеоконференції. Судова зала, облаштована відповідною апаратурою, протестована та готова до роботи.

Запровадження цього режиму проведення судових засідань спрямоване передусім на модернізацію судового процесу, підвищення оперативності судового розгляду справ і полегшення участі в ньому для сторін. Відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процессу. А першочергова причина затягування справи - неявка учасників процесу до зали судового засідання. Проведення слухання в режимі відеоконференції допоможе зекономити час та кошти, які витрачають, щоб доїхати або доставити особу до суду.

Нагадаємо, що 4 липня 2012 р. Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції". Завдяки цьому документу учасники судового розгляду в порядку цивільного, господарського, адміністративного судочинства отримали право брати участь у судовому процесі шляхом проведення відеоконференції.