flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ООАС взяв участь у засіданні робочої групи з реалізації проекту «Освіта суддів для економічного розвитку»

07 жовтня 2013, 17:59

Сьогодні у Львові розпочала своє засідання робоча група з реалізації проекту «Освіта суддів для економічного розвитку». У рамках зустрічі обговорювалися особливості запровадження канадської ініціативи з досудового врегулювання спорів в українських реаліях.

(Фото взяті з сайту ВККСУ)

Голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук розповів про низку заходів, які здійснено для забезпечення процесу імплементації даної процедури в сучасне адміністративне судочинство.

Присутні погодилися,  що дана процедура є доволі успішною та має право на життя, зараз її застосування необхідно розповсюдити на інші суди. Тому завтра учасники заходу розроблятимуть Рекомендації для поширення примирювальної процедури та приведення її у відповідність до вимог національного законодавства.

В  Івано-Франківську та Одесі впродовж цього місяця заплановано проведення низки семінарів з процедурних питань досудового врегулювання спорів. У чотирьох пілотних судах відбудуться також зустрічі з громадськістю та ЗМІ, аби детальніше розповісти про роботу проекту.

У засіданні робочої групи з реалізації проекту «Освіта суддів – для економічного розвитку» у Львові взяли участь представники Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади Олег Шаков та Наталя Городецька, консультант проекту Андрій Гнатенко, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін, голови пілотних судів Івано-Франківська та Одеси, а також Тед Зажечни, суддя Королівської Лави Провінції Саскачеван та Дональд Брик, суддя Королівської Лави провінції Манітоба.