flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському окружному адміністративному суді відбувся ІІІ Форму з адміністративного права і судочинства

13 листопада 2018, 16:37

10 листопада в приміщенні Одеського окружного адміністративного суду відбувся ІІІ Форму з адміністративного права і судочинства. Захід організований Одеським осередком Ліги студентів Асоціації правників України за сприяння голови суду Олега Глуханчука.

Спікерами на форумі виступили провідні фахівці - практики і теоретики галузі адміністративного права, які звернули увагу на важливі аспекти адміністративного судочинства та новели законодавства.

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Людмила Юхтенко розповіла про практичні аспекти вирішення спорів, що випливають з публічно-правових відносин у досудовому порядку.

Підхопив тему Анатолій Осадчий - доцент кафедри адміністративного права і судочинства, к.ю.н. Національного університету «Одеська юридична академія», який звернув увагу аудиторії на недоліки нової редакції Кодексу адміністративного судочинства України.

У свою чергу суддя Одеського окружного адміністративного суду Олег Білостоцький разом з учасниками розглянув окремі питання застосування законодавства при розгляді адміністративних справ та викликав жваві дискусії.

Кандидат юридичних наук, доцент кафедри адміністративного та фінансового права НУ "ОЮА" Катерина Бондаренко висвітлила принципи адміністративного права в практиці Європейського суду з прав людини".

Завершив захід виступ Ігора Бондаренка - кандидата юридичних наук, заступника директора юридичного депаратменту Одеської міської ради. Спікер розповів присутнім про особливості справ з органами місцевого самоврядування за оновленим процесуальним законодавством та поділився лайфхаками комунікації з представниками місцевої влади.

Підбиваючи підсумки форуму в.о. керівника апарату суду Надія Бойко підкреслила важливість роботи суду для покращення правової освіти та правового виховання молоді. Дбаючи, щоб молоде покоління амбітних та обдарованих студентів-юристів мали змогу опанувати особливості фаху, Одеський окружний адміністративний суд бере активну участь у просвітницьких заходах та завжди відкритий до співпраці зі студентською спільнотою.