flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС відмовив у задоволенні позову Маркова до Рибака

30 жовтня 2013, 09:42

Одеський окружний адміністративний суд, розглянувши адміністративний позов про протиправність припинення виплати заробітної плати народному депутату України Маркову І.О., підтвердив законність прийнятого Головою Верховної Ради України рішення. 

Заявник, Марков І.О., звернувся до Одеського окружного адміністративного суду із проханням визнати протиправними дії та скасувати розпорядження Голови Верховної Ради України Рибака Володимира Васильовича “Про припинення виплати заробітної плати народному депутату України Маркову І.О.”. 

В судовому засіданні 29.10.2013 року представник позивача підтримав заявлені позовні вимоги та просив їх.задовольнити. Відповідач в судове засідання не з’явився, його представник подав до суду заперечення, в яких просив суд розглянути справу за відсутності представника відповідача.

Заслухавши пояснення представника позивача та дослідивши наявні в справі письмові докази, суд вважає, що заявлені позовні вимоги про визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування розпорядження Голови Верховної Ради України “Про припинення виплати заробітної плати народному депутату України Маркову І.О.” не підлягають задоволенню, оскільки, видаючи оскаржене розпорядження  Голова Верховної Ради України Рибак Володимир Васильович діяв порядком та у спосіб визначені Конституцією та законами України.

З повним текстом постанови можна ознайомитися тут:  http://reyestr.court.gov.ua/