flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася робоча зустріч Голови ООАС з представниками Міністерства закордонних справ торгівлі і розвитку Канади

14 листопада 2013, 17:14

14 листопада 2013 року у рамках ознайомчого візиту в Одеському окружному адміністративному суді побувала делегація з Міністерства закордонних справ торгівлі і розвитку Канади. У зустрічі взяли участь керівник групи експертів у сфері врядування і демократії Дейвид Гілліес, аналітик департаменту регіональних програм Амал Ел-Атіфі, старший аналітик Посольства  Канади в Україні Женг Жанг, провідний експерт проектів Посольства Канади в Україні Валерій Олійник та Голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук, заступник Голови ООАС Елла Катаєва, суддя ООАС Людмила Юхтенко, керівник апарату ООАС Ольга Пасічник.

В ході відвертого та зацікавленого обміну думками сторони обговорили напрямки вдосконалення українського судочинства та перспективи подальшої співпраці. Зокрема, Голова ООАС Олег Глуханчук розповів про досвід запровадження процедури Досудового врегулювання спорів в Одеському окружному адміністративному суді та окреслив основні проблеми, що стоять на шляху повномасштабного запровадження процедури. Голова зазначив: «У нас добра законодавча база. За 22 роки незалежності Україна перейняла найкращий європейський та міжнародний досвід. Головне завдання у його вдалому застосуванні».

Крім того Олег Васильович відзначив неабиякий прогрес суду у застосуванні досудового врегулювання для вирішення спорів. Так, наприклад, завдяки наполегливій роботі в напрямку поширення інформації про переваги цього альтернативного способу, вдалося зламати стереотипи про неможливість органів державної влади йти на поступки у суді.

Також учасники заходу поділилися враженнями про суд та висловили сподівання  на майбутню співпрацю.