flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася зустріч з міжнародними спостерігачами

28 березня 2019, 18:05

Сьогодні на базі П'ятого апеляційного адміністративного суду пройшла зустріч з міжнародними спостерігачами на виборах Президента України, які відбудуться 31 березня цього року. Участь у заході взяли голова 5ААС Олександр Джабурія, а також голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук та судді ООАС Ігор Завальнюк та Ганна Самойлюк. 


Під час візиту представники Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі ОБСЄ/БДІПЛ та Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами ЕНЕМО розповіли про мету їх діяльності в Україні. Так Місії здійснюватимуть оцінку всього виборчого процесу з точки зору його відповідності міжнародним стандартам демократичних виборів та національному законодавству, крім того спостерігачі проаналізують роботу органів, відповідальних за управління виборчим процесом, висвітлення його у ЗМІ та розв’язання виборчих спорів. Фінальним етапом роботи Місій стане підготовка звітів та рекомендацій щодо поліпшення виборчого середовища в Україні.

Голова 5 ААС Олександр Джабурія надав вичерпний статистичний аналіз розгляду виборчих справ та зауважив, що найголовнішим завданням суду є захист прав та свобод громадян. Олег Васильович розповів, які категорії виборчих справ вже перебували в провадженні Одеського окружного адміністративного суду та повідомив про особливості організації роботи суду під час розгляду виборчих справ. 


За підсумками зустрічі учасники досягли домовленості щодо подальшої співпраці та обміну інформацією.