flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Секретарі судового засідання ООАС підвищили кваліфікацію

05 квітня 2019, 16:02

З 1 по 5 квітня 2019 року у приміщенні Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України пройшла підготовка секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів. Розпочав навчальний тиждень директор Одеського  регіонального відділення НШСУ, суддя у відставці, заслужений юрист України Левенець Валерій Петрович, який привітав присутніх та побажав усім плідної праці.

Участь у підготовці взяли секретарі судового засідання ООАС Вікторія Рижук, Оксана Левчук, Юрій Мельник, Галина Довгальова та Анастасія Закуріна.

Судді ООАС також долучилися до підвищення кваліфікації секретарів судових засідань у якості викладачів.

Суддя Людмила Юхтенко розповідала про особливості спілкування та роботи працівників суду з людьми з інвалідністю, взаємодію зі ЗМІ, організацію судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, а також роз’яснила положення Закону України “Про інформацію” в частині організації діяльності судів.

В свою чергу суддя Маргарита Цховребова поділилася методиками оптимізації робочого часу  та управління часом в роботі працівників апарату судів.

Суддя Сергій Стефанов звернув увагу на заходи процесуального примусу, підстави і порядок застосування заходів процесуального примусу, види процесуального примусу та досудове врегулювання спорів.

Суддя Ігор Завальнюк розповів про організацію роботи зі зверненнями громадян в окружних та апеляційних  адміністративних судах, реєстрацію та облік звернень громадян, специфіку розгляду звернень громадян у суді та розмежування звернень та запитів відповідно до  Закону України “Про звернення громадян” і Закону України  “Про доступ до публічної інформації”.

Суддя Оксана Бойко розкрила тему електронних доказів,  порядку їх подання до суду, дослідження, оцінки та особливостей застосування ст. 8 Конвенції про захист прав людини та її основоположних свобод.

 Також в межах навчання, працівники апарату судів здобули знання з тем антикорупційного законодавства, психології та гендерної рівності.

По завершенні підготовки кожен учасник отримав сертифікат.