flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ООАС заборонив Одеській міській раді затверджувати проект землеустрою щодо передачі в оренду земельної ділянки, на якій знаходитися санаторій «Красні зорі»

31 травня 2019, 18:22

В провадженні Одеського окружного адміністративного суду знаходиться справа за позовом приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «УКРПРОФОЗДОРОВНИЦЯ» до Одеської міської ради, третя особа: товариство з обмеженою відповідальністю «БУДЛАЙФ ІНВЕСТ», про визнання протиправним та скасувати рішення Одеської міської ради №3676-VІІ «Про надання дозволу Товариству з обмеженою відповідальністю «БУДЛАЙФ ІНВЕСТ» на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, орієнтованою площею 4,0000 га, за адресою: м. Одеса, вул. Бернардацці, 4/6, для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель санаторію з приміщеннями торгівельного призначення та громадського харчування”.

29.05.2019 р. до суду надійшла заява про забезпечення позову, в якій позивач просив заборонити Одеській міській раді виносити на сесію питання про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю «БУДЛАЙФ ІНВЕСТ» для будівництва і обслуговування санаторно-оздоровчих закладів за адресою: м. Одеса, вул. Бернардацці, 4/6, загальною площею 3,5144 га.

Позивач мотивував свою заяву тим, що невжиття заходів забезпечення позову може унеможливити ефективний захист або поновлення його порушених прав та інтересів. На земельній ділянці, що розташована за адресою: м. Одеса, вул. Бернардацці, б.4/6 знаходиться домоволодіння - Санаторій «Красні зорі», який належить ПрАТ «Укрпрофоздоровниця». Щодо даного майна, наразі існує спір, який розглядається в Приморському районному суді м. Одеси, справа №522/5998/18.

Оцінивши всі надані докази судом було прийнято рішення про задоволення заяви у повному обсязі.

Ухвалою  від 31.05.2019 року  суд заборонив Одеській міській раді затверджувати у порядку денному та розглядати на сесії питання про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю «БУДЛАЙФ ІНВЕСТ» для будівництва і обслуговування санаторно-оздоровчих закладів за адресою: м. Одеса, вул. Бернардацці, 4/6, загальною площею 3,5144 га. до набрання рішенням суду законної сили. Заборонив розгляд питань.