flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Одеського окружного адміністративного суду завітали представники місії зі спостереження за виборами БДІПЛ/ОБСЄ

26 червня 2019, 17:43

Суддя-спікер Ігор Завальнюк та виконуюча обов’язки керівника апарату суду Надія Бойко зустріли та проінформували довгострокових спостерігачів місії ОБСЄ про організацію роботи суду щодо розгляду справ, пов’язаних із позачерговими виборами до Верховної Ради України.

Відповідаючи на запитання представників Місії, суддя-спікер розповів, що Одеський окружний адміністративний суд є судом першої інстанції, юрисдикція якого поширюється на всю область. До компетенції суду належить розгляд спорів щодо рішень, дій та бездіяльності окружних виборчих комісій та їх членів, засобів масової інформації, кандидатів у депутати та партій. В той же час суд не розглядає спори щодо уточнення списку виборців та оскарження рішень, дій чи бездіяльності дільничних виборчих комісій та їх членів. Наразі до ООАС позови, пов’язані з парламентськими виборами не надходили.

Ігор Завальнюк зазначив, що у зв’язку з початком виборчого процесу з виборів народних депутатів України в Одеському окружному адміністративному суді встановлено особливий режим роботи суду. Документи і справи, пов’язані з виборчим процесом, приймаються не тільки в робочий час, а також у вихідні, святкові та неробочі дні з 09:00 до 24:00, а в день голосування, 21 липня 2019 року, прийматимуться цілодобово. Такий режим роботи триватиме до завершення виборчого процесу з проведення позачергових виборів до Верховної Ради України. 

Одеський окружний адміністративний суд готовий забезпечувати на належному рівні судовий захист прав учасників виборчого процесу.