flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Мова ворожнечі» як уникати та протидіяти

27 червня 2019, 16:47

27 червня у будівлі Київського районного суду міста Одеси відбулося практичне обговорення питань протидії "мові ворожнечі" за участі суддів-спікерів та спічрайтерів державних органів. Захід організований Громадським центром правосуддя Одеської області спільно з Одеською обласною організацією ВГО "Комітет виборців України", за підтримки ГО "Асоціація слідчих суддів України".

Від Одеського окружного адміністративного суду участь у заході взяв працівник апарату відповідальний за взаємодію суду зі ЗМІ Олександр Кузнецов.

Учасники зустрічі обговорили актуальні питання щодо "мови ворожнечі": як її класифікувати, яка правова відповідальність за її використання, як оскаржити такі факти. Спікери звернути увагу на засоби уникнення "мови ворожнечі" в своїй професійній діяльності, що є дуже корисним для працівників державних органів.

Також спікерами та спічрайтерами були наведенні конкретні приклади використання "мови ворожнечі" в офіційних заявах та повідомленнях, що допомогло на практиці розглянути проблеми цього явища.

Захід супроводжувався жвавою дискусією та був дуже корисним та цікавим для всіх учасників.

Довідково: Мова ворожнечі (англ. hate speech — букв. «мова ненависті») — агресивні висловлювання, які принижують чи дискредитують людину або групу осіб за ознакою раси (расизм), релігії, статі (сексизм) або сексуальної орієнтації.

Фото: Київський районний суд міста Одеси