flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ООАС – учасник форуму, присвяченого захисту довкілля

07 листопада 2019, 14:27

           Наразі в столиці триває міжнародний форум «Судовий захист природного довкілля та екологічних прав», учасником якого є  голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук.

 

                                        

           Актуальність теми викликана порушенням конституційних прав громадян на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування шкоди, завданої порушенням цього права внаслідок зростання рівня забруднення довкілля, не бажання підприємств, установ та організацій дотримуватись вимог екологічного законодавства під час здійснення господарської діяльності та відмови від добровільного відшкодування заподіяної шкоди.

          Правове регулювання охорони довкілля та використання природних ресурсів є необхідною умовою успішного розвитку суспільства. Саме тому увагу учасників форуму зосереджено на огляді питань з ефективності правосуддя в екологічних справах, аналізі судової національної практики в екологічних спорах та практиці міжнародних юрисдикційних органів, зокрема зв'язку природного довкілля і прав людини.

         Участь у форумі беруть  не лише представники українського правосуддя, а й судді з Австрії та Польщі, науковці та правники, які спеціалізуються на захисті довкілля та екологічному праві, а також представники громадських природозахисних організацій.

                                                                                              

       Захід організовано Верховним Судом спільно з Проектом ЄС «ПРАВО-Justice», Міжнародною благодійною організацією «Екологія-Право-Людина», Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України, за технічної підтримки компанії "Спеціальні Реєструючі Системи" (SRS).

Пряма трансляція заходу доступна на каналі Верховного Суду у YouTube