flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду переймає комунікаційні навички від іноземних колег

12 листопада 2019, 16:04

    Наразі в Одесі проходить семінар – тренінг для голів судів та суддів-спікерів з теми « Зв’язки з громадськістю в судах». Участь у навчанні охоче погодився взяти голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук.

    Досвідом комунікувати діляться іноземні гості -  радники із стратегічних комунікацій КМЄС Хассе Ресенбро з Данії та Ільмар Кахро з Естонії. Крім того, викладачами  тренінгу є й вітчизняні фахівці: суддя Львівського окружного адміністративного суду, екс-голова комітету Ради суддів України з питань комунікації Олександр Сасевич та представник прес-служби Ради суддів України Ольга Какауліна.

    Під час семінару заплановано ознайомлення представників української Феміди з кращим досвідом іноземних колег по налагодженню зв’язків з громадськістю в судах та обговорення можливості їх системного впровадження в судових установах України.

   Також програмою заходу передбачено розгляд  основних завдань суддів-спікерів та їх співпраці з відділом комунікації. В процесі навчання учасники спільно зі спікером Ольгою Какауліною розглянуть питання налагодження контакту з пресою, визначення обов’язків прес-секретаря суду, інструментів комунікації та визначать механізм розробки стратегії комунікації в екстрених ситуаціях та поведінки у разі появи резонансних справ.

                                                                                                                              

   Захід організовано за ініціативи Ради суддів  України у співпраці з Національною школою суддів України та Консультативною місією Європейського Союзу в Україні.