flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники ООАС переймали досвід литовської системи електронного судочинства

20 грудня 2019, 12:42

   Сьогодні працівники Одеського окружного адміністративного суду взяли участь у роботі круглого столу, який зібрав представників української судової системи та міжнародних експертів для напрацювання спільного плану дій по впровадженню процедури електронного правосуддя в Україні.
   З вітальним словом до учасників звернулися голови судів адміністративної юстиції в Одесі - Олег Глуханчук та Олександр Джабурія.

                                             
   Досвідом литовського впровадження електронного суду поділилися: міжнародний експерт проекту ЄС "Право - Justice", Голова Регіонального суду Каунаса, член Судової Ради Республіки Литва, викладач факультету права Університету ім. Вітаутаса Великого Нейріус Мейлутіс та керівник проекту ЄС "Право - Justice" Довидас Віткаускас.

                          
   В свою чергу міжнародний експерт з електронного правосуддя Івар Талло розповів про стратегію побудови Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи України.
   Під час круглого столу увагу присутніх зосереджено на питанні щодо застосування штучного інтелекту у судових системах та європейського етичного статусу Євро комісії з питань правосуддя Ради Європи.
   Захід організований за ініціативи EU Project "Pravo-Justice" на базі П'ятого апеляційного адміністративного суду.