flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

  Заступник голови ООАС бере участь у засіданні, присвяченому електронним реєстрам

20 грудня 2019, 16:35

   Сьогодні заступник голови Одеського окружного адміністративного суду Оксана Вовченко бере участь у засіданні Одеської регіональної ради реформ правосуддя, де увагу присутніх зосереджено на обговоренні звіту з технічної оцінки стану реєстрів НАІСу, підготовленого експертами проекту ЄС «Право- Justice».

   Учасниками заходу стали судді, представники Міністерства юстиції України, ДП «Національні інформаційні системи» та міжнародні експерти проекту ЄС «Право - Justice».

   Захід проходить в форматі трьох сесій, під час яких розглянуто законопроект № 2110 «Про публічні електронні реєстри» та висвітлені питання щодо вдосконалення контролю у сфері державної реєстрації в Україні.

   Начальник управління нормативно-правового забезпечення державної реєстрації Міністерства юстиції України Анатолій Лещенко разом з міжнародним експертом Кестутісом Сабаляускасом розповіли про запровадження додаткової автентифікації для нотаріусів та державних реєстраторів прав на нерухоме майно, та про подолання рейдерства у системі держреєстрації.

   Експерт Івар Талло презентує звіт з технічної оцінки стану роботи Державних та Єдиних реєстрів, держателями яких є Міністерство юстиції України.

   На завершення засідання іноземні гості висловили своє бачення та рекомендації із вдосконалення державної політики щодо ефективного управління державними реєстрами в Україні.