flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

  Одеський окружний адміністративний суд спростовує інформацію щодо голови ООАС, поширену розслідувальною агенцією «Слідство.Info»

28 лютого 2020, 12:31

 

 

   Звертаємо Вашу увагу на те, що 27 лютого 2020 року  через ЗМІ було поширено інформацію, яка не відповідає дійсності.

   У новині йдеться про те, що голова Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук фігурує в листуванні з Вадимом Альперіном про підкупи посадовців.

   Вважаємо оприлюднення даного відео протиправним та здійсненим з метою дискредитації голови суду, а також умисними діями, спрямованими на підривання авторитету судової влади.

   Журналісти «Слідство.Info» неодноразово відвідували приміщення Одеського окружного адміністративного суду. Під час одного з таких візитів представники ЗМІ задавали питання Олегу Васильовичу, де він не заперечував знайомство з паном Альперіним, проте наголошував, що близько семи останніх років будь-яких комунікацій з ним не здійснював та не володіє інформацією щодо особистого номеру телефону пана Альпєріна. 

   Крім того, 25 лютого 2020 року представники «Слідство.Info» були присутні у відкритому судовому засіданні під головуванням Глуханчука О.В. В присутності сторін по справі, яка слухалась на той час, Олегом  Васильовичем було запропоновано журналістам поспілкуватися та надати відповіді на хвилюючі їх запитання. Проте гості не виявили бажання комунікувати, натомість надали перевагу фільмуванню картинки та розповсюдженню дезінформації.

  Наголошуємо, що розміщені зображення у новині не є доказом листування, адже являють собою звичайні картинки, створені за допомогою інфографічної програми.

  Таким чином, зазначена інформація є фейковою.

  Одеський окружний адміністративний суд надалі просить осіб, які не володіють достовірною інформацією утриматись від поширення неправдивих даних та не вводити в оману українське суспільство.