flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ООАС розпочали весну з навчання

06 березня 2020, 15:54

Перший весняний тиждень, з 2 по 6 березня, для суддів Одеського окружного адміністративного суду Олега Білостоцького, Андрія Бутенка, Костянтина Єфіменка, Олени Левчук, Нінель Потоцької, Ганни Самойлюк, Леоніда Свиди, Олени Соколенко, Катерини Танцюри, Маргарити Цховребової та Людмили Юхтенко став навчальним.

Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України на базі П’ятого апеляційного адміністративного суду провело підготовку суддів адміністративних судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

На початку навчання представники Феміди спільно з адвокаткою, секретаркою Ради адвокатів Одеської області, викладачкою, кандидаткою юридичних наук, доценткою Катериною Кармазіною детально розглянули зміни до антикорупційного законодавства, що набули чинності.

В свою чергу суддя П’ятого апеляційного адміністративного суду, кандидатка юридичних наук Ніна Вербицька обговорила з присутніми окремі питання написання судових рішень в адміністративних справах.

         У вівторок судді взяли участь у тренінгу за окремою програмою з теми «Особливості провадження у справах щодо охорони довкілля», а у четвер - на тему «Проблеми ефективного судового захисту в адміністративному судочинстві».

Крім місцевих метрів до навчання залучені судді Вищого адміністративного суду України Любов Гончар та Світлана Головчук. Вони зосередили увагу колег на проблемі розмежування цивільної, адміністративної та господарської юрисдикцій, а також щодо особливостей розгляду спорів стосовно проходження публічної служби.

Також під час підготовки розглянуті такі питання:

  • участь прокурора в адміністративному судочинстві;
  • судовий збір, розподіл судових витрат.

В останній день навчання відбувся семінар-практикум щодо психологічних особливостей ефективного спілкування та вирішення конфліктів у професійній діяльності суддів.