flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дистанційне правосуддя - вимога сьогодення

19 травня 2020, 12:40

    Одеський окружний адміністративний суд продовжує використовувати систему «EasyСon», за допомогою якої відбуваються судові засідання в режимі відеоконференції за участі сторін поза межами приміщення суду.

                                          

  Такий спосіб проведення судових засідань під час карантинного режиму є ефективною альтернативою особистій присутності сторін, запобігає поширенню коронавірусу COVID-19  та сприяє оперативності судового розгляду.  

    Нагадаємо, що для участі в судовому засіданні учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції системою.

   Хід і результати процесуальних дій, проведених у такому режимі, фіксуються судом за допомогою технічних засобів відеозапису.

   Ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв’язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.