flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася зустріч випускників Програми з питань судового адміністрування

24 лютого 2014, 10:10

19-20 лютого 2014 року у місті Львові відбулася зустріч випускників Програми з питань судового адміністрування. У заході взяли участь в.о. Голови Державної судової адміністрації України Володимир Півторак, керівник Проекту USAID "Справедливе правосуддя" Девід Вон, Директор програми судового адміністрування університету штату Мічиган Морін Коннер та випускники пілотної програми – керівники апаратів судів, їх заступники та працівники ДСА України.

Делегати обмінялися інформацією про результати запровадження підсумкових проектів у своїх судах, розповіли про труднощі, з якими зіткнулися у процесі їх втілення; обговорили актуальні питання розвитку судового адміністрування в Україні та надали рекомендації щодо запровадження безперервної освіти, підготовки й професійного розвитку в галузі судового адміністрування.

Загалом проекти учасників були зосереджені у трьох напрямках: якість роботи працівників та взаємовідносини всередині суду; організація суду та робота систем; зовнішня комунікація – ЗМІ, зв’язки з громадськістю, освіта, громадська просвіта. Незважаючи на те, що стан реалізації проектів у випускників перебуває на різних стадіях, всі погодилися з важливістю їх розробки та користю для подальшого розвитку адміністрування у судових установах України.

            Керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду в ході роботи семінару представила колегам результати реалізації проекту«Розробка навчальних програм для працівників апарату суду з метою покращення та вдосконалення якості правосуддя» і отримала слушні рекомендації колег, які поділилися  досвідом з реалізації власних проектів.

Нагадаємо, що Програма з питань судового адміністрування впроваджена Державною судовою адміністрацією  України та Національною школою суддів України за підтримки Проекту USAID "Справедливе правосуддя" в співпраці з Університетом штату Мічиган. У ній взяли участь 40 керівників апаратів судів, їх заступників та працівників ДСАУ з усієї України, відібраних на конкурсній основі.  Протягом 2 тижнів (8-19 квітня 2013 року) учасники прослухали курс лекцій та написали творчі роботи, в яких розробили конкретні заходи для вдосконалення роботи своєї установи