flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інтернет висловлювання: межі дозволеного та відповідальність

06 серпня 2020, 18:07

    Сьогодні працівники Одеського окружного адміністративного суду взяли участь у круглому столі з теми “Судова практика у справах про поширення інформації в Інтернеті: тенденції та проблеми правозастосовчої практики”.

                                                                      

     Зі вступним словом до учасників звернулися виконавчий директор ГО “Платформа Прав Людини” Олександр Бурмагін та заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення судів та органів суддівського врядування НШСУ кандидат юридичних наук Олександр Іщенко.

     Початок роботи круглого столу директорка Директорату європейської інтеграції міністерства цифрової трансформації Гульсанна Мамедієва писвятила проблематиці та шляхам видалення та блокування контенту, що містить дитячу порнографію.

     В свою чергу адвокатеса, медіа-юристка ГО “Платформа Прав Людини” Людмила Опришко окреслила питання відповідальності за поширювання неправдивих чуток і право на свободу вираження.

     Про практику блокування веб-сайтів на підставі ухвал судів в кримінальному провадженні розповів виконавчий директор ГО “Платформа Прав Людини” адвокат Олександр Бурмагін.

     Не менш цікавими та корисними були доповіді Людмили Опришко та Олександра Бурмагіна щодо :

  •  практичних проблем правозастосовчої практики прав на свободу слова та використання імені;
  •  спростування та видалення спірної інформації, або як обрати належний спосіб правового захисту.

     Наостанок учасники круглого столу разом з юристом ГО «Лабораторія Цифрової Безпеки» Максимом Дворовим здійснили огляд «свіжої» практики ЄСПЛ щодо питань блокування в Інтернеті.